Open het menu “Aankopen” > “Offertes”. Klik daarna op "Datum" in de lichtblauwe balk om een nieuwe aanvraag te maken:

Vul de volgende velden in:

• Datum: kies de datum van de Offerte
  • Leverancier: kies de leverancier van wie de offerte afkomstig is. Indien de leverancier nog niet bestaat, dan stelt Yerpa voor om deze direct aan te maken. Klik in dat geval op de blauwe balk om de nieuwe leverancier aan te maken.
  • Omschrijving: Eventuele opmerkingen of een omschrijving van de offerte

Klik daarna op "Toevoegen"   en vervolgens op "Detail"   of "Formulier" om de offerte verder aan te vullen.

Volgende velden kunnen ingevuld worden op het 1e niveau van dit formulier

• Contact leverancier: selecteer de contactpersoon bij de leverancier, voor wie de offerte bedoeld is
  • Referentie leverancier: hierin kan je een vrije mededeling kwijt, bijv. het ordernummer van de klant, eventuele opmerkingen,...
  • Omschrijving: Eventuele opmerkingen of een omschrijving van de offerte

Artikelen worden toegevoegd op het 2e niveau in het tabblad “Artikelen”.

Om een artikel toe te voegen klik je op "Artikel" in de lichtblauwe balk.

Bij het toevoegen van artikelen in de offerte, vul de volgende velden in:

• Artikel: kies het gewenste artikel of de gewenste dienstprestatie. Yerpa filtert de drop down lijst op basis van wat ingetikt wordt in dit veld. Als het artikel nog niet bestaat, dan stelt Yerpa voor om dit onmiddellijk aan te maken.
  • Omschrijving: vul hier een eventuele opmerking over het product in
  • Hoeveelheid: het aantal van het artikel dat besteld werd
  • Eenheid: de eenheid waarin het product verhandeld wordt
  • Prijs: de op het artikel ingestelde basisprijs. Deze waarde kan vrij aangepast worden
  • Munt: de munteenheid waarin gehandeld wordt
  • BTW%: kies het juiste Btw-regime

Indien bovenstaande waardes reeds ingegeven werden onder “Home” > “Artikelen” dan zal Yerpa deze automatisch aanvullen wanneer u deze gebruikt in aanvragen, offertes, bestellingen…

Klik daarna op “Toevoegen. Je kan hiervoor ook de short cut “CTRL+Enter” gebruiken.

In het tabblad “Tekst” kan je vrij tekst invoegen.

Door te klikken op “Preview” zie je een voorbeeld van deze offerte.

Om de offerte te printen, moet je ze eerst downloaden in pdf via de knop “Download” bovenaan het scherm

Klik je op het envelopje, dan open je de ingebouwde e-mailfunctie.