Via de uplink kan u de verschillende stappen in een aan- of verkoopproces (verticaal) met elkaar verbinden.

Op deze manier kan je gemakkelijk navigeren van één type document (bv: factuur) naar een ander type document (bv: bestelling waaruit de factuur voortkomt).

Hoe werkt de uplink?

De Uplink wordt automatisch ingevuld bij het maken van een nieuw document door middel van de knop “Snel maken” (vb.: een bestelling doorsturen naar levering). Echter, als je een bestelling manueel aanmaakt, dan zal de “Uplink” niet ingevuld zijn aangezien dit het eerste aangemaakte niveau is. Wat wel nog mogelijk is, is om manueel een link te plaatsen in het vakje “Uplink” naar een bepaalde offerte.

Dan zullen ook de gegevens van het origineel document, ingevuld in “Uplink”, overgenomen worden in het nieuwe document.

In het onderstaand voorbeeld zie je de originele bestellingen ingevuld in de “Uplink” kolom.

Deze leveringen zijn aangemaakt door in het bestel detail de knop "snel maken" te gebruiken.

In het voorbeeld is de eerste levering manueel aangemaakt, waardoor het veld “Uplink” leeg is.

Wanneer je het vakje “Uplink” van deze aanklikt, krijg je een lijst te zien van de bestellingen die gelinkt kunnen worden aan deze levering.

Zodra het veld “Uplink” is ingevuld, kan je zonder problemen navigeren tussen de verschillende modules bij aan- of verkoop.

Er zijn verschillende manieren om te springen van het ene niveau naar het andere.

Het gebruik van de kolom “Uplink” in de lijsten van deze modules - navigeren naar het vorige niveau

De modules waar het gebruik van de kolom “Uplink” een mogelijkheid zijn, zijn de volgende:

• Offerte
  • Bestelling
  • Levering

Wanneer je klikt op het symbool, links in het “Uplink” vakje, zal je doorverwezen worden naar het gelinkte document.

Het gebruik van de knop “Snel bekijken” in het detail van een lijn in deze modules - navigeren naar het volgende niveau

De modules waar het gebruik van de knop “Snel bekijken” kan gebruikt worden, zijn de volgende:

• Prospect/Aanvraag
  • Offerte
  • Bestelling

Deze knop kan je terugvinden in het detail van een aanvraag, offerte of bestelling.

Van daaruit zal je dus naar de levering navigeren dat gelinkt is aan deze bestelling.

Facturen: Navigatie naar de vorige niveaus

Om naar een bestelling of levering te gaan waarop de factuur gebaseerd is, moet je eerst het detail van een factuur openen.

Zoals getoond in het voorbeeld hieronder, staan de links naar de vorige niveaus onder elkaar opgelijst in de tab “Verkopen”.

Hier kan je klikken op het eerste symbool, links naast de link.