Sidelink is een systeem om aankoop en verkoop (horizontaal) aan elkaar te linken.
Dit mechanisme zorgt ervoor dat er automatisch aankoop bestellingen worden gegenereerd als er een verkoop bestelling is aangemaakt en dat de kostprijs en marge berekening in de verkoop overeenstemt met de juiste aankoop.

  1. U maakt een normale aankoopofferte aan. Hier vult u verplicht de velden “Firma” en “Artikel” in. U kan deze kolommen aanzetten in de lijst, maar je kan ze ook toevoegen onder de tab “Info” in het detail van de offerte.
    De velden “Firma” en “Artikel” vormen de link tussen aankoop en verkoop, je zal ze dus ook bij de verkoop offerte moeten invullen.



  2. In de aankoopofferte maakt u de nodige artikellijnen aan.
    Let op! Dit mogen geen artikelen van het bedrijf zelf zijn. Wel artikelen die vallen onder de klant of leverancier.



  3. Hierna maakt u een verkoopofferte aan. U mag in dit document andere gegevens invullen, maar “Firma” en “Artikel” moet dezelfde gegevens hebben zoals bij de aankoopofferte.


  4. Als u naar het detail van de verkoopofferte gaat, zal u aan de onderkant van de pagina de knop “Uit sidelink” terugvinden. Als u op deze knop klikt, dan zal u een lijst krijgen van alle artikelen uit aankoopoffertes waarmee u de verkoopofferte kan koppelen.


  5. Om de artikelen toe te voegen klikt u op het hokje aan het begin van een lijn, zodat deze geselecteerd is. Als u dan op de knop toevoegen klikt, zullen alle aangevinkte lijnen aan de verkoopofferte toegevoegd worden.
  6. Op dit punt zijn aankoop en verkoop aan elkaar gelinkt. Als u van de verkoopofferte een verkoopbestelling maakt, dan zal er automatisch een aankoopbestelling aangemaakt worden. Maakt u van die aankoopbestellingen dan weer leveringen, dan zal er automatisch een verkooplevering aangemaakt worden.


Dit systeem kan ook toegepast worden met verschillende aankoopoffertes. Indien u deze linkt aan 1 verkoopofferte, zal er bij het aanmaken van een bestelling automatisch meerdere aankoopbestellingen aangemaakt worden.