Om een verpakking toe te voegen aan een artikel ga je naar “Home” > “Artikelen”, waar je deze kan toevoegen in het formulier van de artikelen bij de tab “Verpakkingen”.
Wanneer een artikel waarvoor dit is gedaan, wordt opgenomen in een Aanvraag, Offerte, Bestelling of Levering, berekent Yerpa automatisch hoeveel verpakkingen je nodig hebt om dit product in te pakken.


In het onderstaande voorbeeld hebben we ingesteld dat 50 kg van 'Appelschijven 1/2 6mm Greenstar' in 1 'Bak EPS 100L - Qualitypack' gaat.



Als voorbeeld nemen we nu een aankoopbestelling van 165 kg appelschijven. Wanneer we in deze bestelling klikken op “Uit verpakking”, komt er een extra veld tevoorschijn. Doordat we reeds in ons artikel aangegeven hebben welke verpakking we gebruiken en welke hoeveelheid deze kan bevatten, stelt Yerpa nu voor om 3,3 EPS bakken te gaan gebruiken.



Om deze verpakkingen toe te voegen aan de bestelling, vinken we eerst het vakje op de lijn van de verpakkingen aan.

Vervolgens heb je 2 keuzes om de verpakking toe te voegen:


  1. Er worden 4 verpakkingen “Bak EPS 100L – Qualitypack” toegevoegd aan de bestelling

  2. Er worden 3,3 verpakkingen “Bak EPS 100L – Qualitypack” toegevoegd aan de bestelling


Wanneer je “gewicht” wenst te gebruiken in plaats van verpakking dan is volgende werkwijze aan te raden…

Stel dat wij een artikel “Appeltaart” verkopen en dat dit artikel 420 gr weegt. Wanneer wij een bestelling van 200 appeltaarten krijgen, dan willen wij graag meegeven in de bestelbon wat het totale gewicht is van deze bestelling om het transport te kunnen regelen.

Eerst bepalen we het gewicht van het artikel exact zoals we hierboven een EPS-bak hebben toegevoegd. We hebben een nieuw artikel aangemaakt met de naam “Gewicht”.



Let er goed op dat het “Document” wel ingesteld is op “Verpakking”.
Dit artikel hangen we vast aan ons artikel “Appeltaart'.



Wanneer we nu een bestelling plaatsen van 200 appeltaarten en naar “Uit verpakking” gaan, stelt Yerpa het volgende voor: