Yerpa beschikt over een aantal “dynamische rapporten” die je zelf naar wens kan instellen. 2 voorbeelden hiervan zijn de aan- en verkooprapporten. Met deze rapporten kan je zelf de groeperingen en periode instellen.


De werkwijze is identiek voor zowel het aankoop als verkoop rapport:

  1. Ga in het menu naar “Rapporten” > “Aankoop rapporten
  2. De laatst gebruikte zoekfilters worden automatisch onthouden en ingeladen. Om de configuratie aan te passen, klik je op het tandwiel rechts boven.
  3. In de configuratie van het rapport zijn een aantal velden zichtbaar:
    • Module
      Hier selecteer je het type document: Aanvragen, Offertes, Bestellingen, Leveringen of Facturen
    • Level 1
      Dit is het eerste niveau waarop gegroepeerd wordt. Je kan groeperen op alle info velden die voorhanden zijn bij alle documenten (Artikel, bedrijf, persoon, onderdeel, bank, proces). Let wel, indien deze velden niet systematisch en correct ingevuld worden, zal het rapport blanco-groeperingen vertonen.
    • Level 2
      Dit is het tweede niveau waarop gegroepeerd kan worden, opnieuw op de info velden. Dit veld mag leeg zijn
    • Begindatum
      Dit is de begindatum waarop de documenten worden gefilterd
    • Einddatum
      Dit is de einddatum waarop de documenten worden gefilterd
    • Zoek
      Dit is een filter veld. Dit veld laat je toe om een extra zoekfilter toe te voegen. Let wel, dit veld zoekt enkel op de artikelnamen die weergegeven worden op de detaillijnen in het rapport.


      Indien je in bovenstaand voorbeeld gaat filteren op “Bananen”, zal je dezelfde lijnen PD/13.54 krijgen omdat één van de lijnen in de bestelling het artikel “Bananen” bevat.


      Let wel dat de subtotalen berekent in het tweede rapport enkel de lijn met “Bananen” overnemen. De andere lijnen van dezelfde bestelling staan er dus louter informatief bij.
    • Sorteer op / Sorteer richting
      Via dit veld kan je bepalen op welke waarde en in welke volgorde (Oplopend of aflopend) het rapport zal weergegeven worden.
    • Toon alles
      Wanneer u deze optie aanvinkt, zullen ook gearchiveerde lijnen in het rapport worden opgenomen. Hou er dan ook rekening mee dat het genereren van het rapport iets langer kan duren. Voor bovenstaand voorbeeld krijgt u dan volgend resultaat


  4. Klik op "Genereer rapport" om het resultaat te bekijken
    De instellingen van het dynamisch rapport worden bewaard zodra je op "Genereer rapport" klikt.

 

Rapport voorbeeld:

We willen een rapport van alle verkoopbestellingen per artikel en per klant