Een van de grote voordelen van Yerpa is dat de gebruiker zelf de lay-out van de schermen kan bepalen.

Wanneer je op “Instellingen” (tandwiel in groen kader rechts onderaan) klikt, krijg je een overzicht van kolommen dat je zichtbaar en/of onzichtbaar kan maken in de lijst. De lijst van velden verschilt in functie van het gekozen menu.

Alle beschikbare kolommen worden weergegeven in het overzicht. Om ze ook effectief te tonen in de lijstweergave, volstaat het om de gewenste kolommen aan te vinken en de veranderingen op te slaan.

Let ook op het veld “Aantal resultaten”. Dit veld laat u toe om het aantal resultaten per lijst te gaan bepalen. Deze staat standaard op 20 lijnen.

Indien je de gewenste info niet terugvindt, kan je het menu van beschikbare kolommen nog uitbreiden. Om dit te doen klik je op “Lijst configuratie”.

Kolomnaam

Dit is de naam van de kolom die je zichtbaar wenst te maken.

Zichtbaar

Als een kolom is aangevinkt, vind je deze terug bij instellingen. In bovenstaande zie je bijvoorbeeld dat Munt, Betaaltermijn en Krediet limiet niet geselecteerd kunnen worden omdat deze niet zijn aangevinkt als “Zichtbaar

Eenheden & Relatief

Het is mogelijk om de breedtes van de kolommen in de lijsten aan te passen.

De waardes in de kolom "Eenheden" kunnen relatief of absoluut (in pixels) zijn. Als "Relatief" is aangevinkt in een lijn, wordt de breedte van de kolom in de lijst relatief berekend. Als "Relatief" is afgevinkt in een lijn, wordt de breedte van die kolom in de lijst als absolute waarde berekend.

De berekening van breedtes gaat als volgt:

De absolute velden worden eerst van de totale breedte afgetrokken, de overgebleven plaats wordt verdeeld over de relatieve velden.

De relatieve kolommen worden bij elkaar opgeteld en herleid naar 100%.

Bv: 3 relatieve kolommen met de waardes 10, 20, 30 (60 in totaal).

kolom 1 = 100/60*10 = 16.66%

kolom 2 = 100/60*20 = 33.33%

kolom 3 = 100/60*30 = 50.00%

Volgorde

Je kan de lijnen hieronder verplaatsen van positie door op de pijltjes in deze kolom te drukken, of door de lijn te verslepen met de muis.

Deze bepalen op welke positie de kolom komt te staan bij instellingen (tandwiel), en bijgevolg in de lijst dat je aan het configureren bent.