Wanneer je op “Instellingen” klikt (tandwiel bovenaan rechts op het scherm), word je doorverwezen naar de formulier configuratie.

Je wordt naar het volgende scherm doorgestuurd

Veld Naam

Naam van het veld dat je kan inschakelen

Zichtbaar

Afvinken om het veld onzichtbaar te maken en aanvinken om het veld zichtbaar te maken

Volgorde

Je kan de velden op een andere plaats zetten door ze simpelweg naar boven of onder te slepen. Zo kan je de informatie verslepen naar de groepering waar je deze het liefst hebt.

Groepering

Laat je toe om bepaalde informatie te verzamelen/groeperen onder 1 noemer. Er worden 2 symbolen gebruikt om een structuur te scheppen.

: Dit symbool duidt het begin van de groepering aan

: Dit is het symbool dat aan de elementen van dezelfde groep wordt toegewezen

Ter illustratie, willen we hier de groepering van “Naam” en “Vorm” aanpassen. Deze staat nu ingesteld als volgt:

Visueel geeft dit het volgende resultaat:

Wanneer we echter de groepering van deze velden aanpassen

Dan krijgen we op ons hoofd-scherm een opsplitsing waardoor deze velden niet meer bij mekaar horen en beide de volledige breedte van het scherm innemen.

Tab

Voor ieder veld dat als hoofd van een groep(ering) geselecteerd werd, kan je de optie “Tab” aanvinken. Naast het vinkje kan je ook een display-naam ingeven.

Wanneer je “Tab” activeert, zal Yerpa automatisch een nieuw tabblad creëren en alle velden die behoren tot dezelfde groep daaronder tonen. Op bovenstaande voorbeeld is er een tabje “Contact” met alle onderliggende info geactiveerd.. Dit ziet er uit als volgt:

Wanneer we de optie “Tab” uitvinken, wordt de geselecteerde groep gewoon op het 1e niveau van dit formulier getoond