Indien je database ingesteld staat op dynamische documenten, kan de administrator van de database bepalen hoe de documenten eruit moeten zien. Dit doet de administrator door in te loggen op de database en naar de lijst te gaan van het desbetreffende document dat je wil configureren.

Klik vervolgens op het “Instellingen” symbool.

Op de configuratie zie je verschillende hoofdblokken die zichtbaar zijn op het document.

Door op de hoofding te klikken kan je een blok verslepen en veranderen van volgorde.

Door op het detail van een blok te klikken kan je de inhoud van een blok aanpassen.

Onderaan de zichtbare blokken zie je een blauw vak met niet toegevoegde velden of blokken. Om een blok te verwijderen van een document, sleep je het blok naar de blauwe zone.

Om een blok toe te voegen aan een document open je de blauwe zone en sleep je een blok op de gewenste plek.

Zodra je op het detail zit van een blok, kan je de velden configureren die zichtbaar zijn.

De waardes kunnen absoluut (in pixels) of relatief zijn.

Als het teken naast een waarde een procent teken is, staat de breedte op relatief.

Als het teken naast een waarde een slot is, staat de breedte absoluut.

De totale beschikbare breedte voor lijsten is in totaal 650 pixels.

De relatieve kolommen worden bij elkaar opgeteld en herleid naar 100%.

Bv: 3 relatieve kolommen (10, 20, 30) wordt in totaal 60

kolom 1 = 100/60*10 = 16.66%

kolom 2 = 100/60*20 = 33.33%

kolom 3 = 100/60*30 = 50.00%

Om 2 velden de helft van de breedte te geven heb je dus 2 mogelijkheden:

Je zet de relatieve waarde identiek voor beide velden (bv. 10)

of je zet de absolute waarde voor de velden op 325 pixels

De absolute velden worden eerst van de totale breedte afgetrokken, de overgebleven plaats wordt verdeeld over de relatieve velden.

Om terug te navigeren naar het hoofdscherm klik je in de navigatiebalk op de titel.