Templates maak je aan onder “Beheer” > “Home” > “Bedrijven” / ”Artikelen” / ”Personen” > “Model”.

Een template gebruik je om bepaalde gegevens standaard in te vullen bij het aanmaken van een nieuw bedrijf, artikel of een nieuwe persoon.


Voor elk type document kan je een andere template aanmaken. Bij “Artikelen” is het dus mogelijk om verschillende templates voor “Business”, “Dienst”, “Product” of “Project” met verschillende waardes. Wanneer je dan achteraf via “Home” > “Artikelen” een nieuw artikel toevoegt, zal Yerpa de basiswaardes gaan opzoeken in de modellen op basis van het gekozen “Document”.


De status van een template moet op “Default” staan opdat deze correct zou werken. Indien de status niet op “Default” staat, zullen de gegevens van de template niet overgenomen worden naar het nieuwe bedrijf, artikel of persoon bij het toevoegen.



De gegevens op de templates worden overschreven wanneer je iets anders invult voor die velden bij het toevoegen van een bedrijf, persoon of artikel.


Voorbeeld


Elk bedrijf dat aangemaakt wordt zal de volgende gegevens standaard meekrijgen.

  • Naam “Standaard bedrijf”
  • Taal “Nederlands”
  • Munt “Euro”
  • Betaaltermijn “30 dagen”
  • BTW “21% - T40”

Maar! Indien je een andere naam invult bij het toevoegen van een bedrijf, wordt de naam “Standaard bedrijf” overschreven. Hetzelfde geldt voor alle andere velden in de templates.