De snelheid van Yerpa is sterk afhankelijk van de hoeveelheid data die getoond moet worden in 1 keer. Als je problemen ondervindt met trage laadtijden, zijn er een aantal zaken die je kan controleren.
  1. Beperk het aantal kolommen
    Het aantal zichtbare kolommen bepaalt hoe het achterliggende mechanisme de data moet ophalen. Als je veel "gelinkte" kolommen of "berekende" kolommen zichtbaar hebt kan het zijn dat er een vertraging optreedt. Een gelinkte kolom is bijvoorbeeld een klant, leverancier of Uplink. Een berekende kolom is bijvoorbeeld het totaalbedrag van een bestelling.
    Door in configuratie de kolommen af te zetten en alleen het hoogst noodzakelijke zichtbaar te maken neemt de snelheid van je programma toe.

2. Beperk het aantal resultaten in de lijst
    Als er veel data in een bepaalde lijst beschikbaar is, kan het beperken van het aantal resultaten dat weergegeven wordt in de lijst ook voor snelheidswinst zorgen. Hierdoor moet er maar een klein deel tegelijk ingeladen worden. Dit doe je door de configuratie van de lijst te openen en het veld “Aantal Resultaten” te verminderen en op de knop “Toepassen" te klikken.

3. Zoek
    Zodra je een zoekterm invult, zal Yerpa in alle rijen en alle zichtbare kolommen de zoekterm filteren. Je kan op een eenvoudige manier vertellen aan Yerpa dat hij alleen in 1 kolom moet zoeken, door de kolom tussen haakjes te zetten.
    bv: Fruyt (Klant) Dit zorgt dat Yerpa alleen in die kolom zal zoeken en dus sneller een resultaat zal geven

4. Archief
    Veel zaken worden automatisch gearchiveerd eens ze volledig verwerkt zijn (bv. factuur gemaakt). Als je archief aanstaat zal Yerpa altijd met alle data werken. Het spreekt voor zich dat dit meer tijd vraagt dan alleen de actuele rijen te verwerken. Zet je archief alleen indien nodig.