Yerpa bevat standaard enkel de Belgische postcodes. Om zelf een nieuwe postcode aan te maken buiten België, volg deze procedure:
  • Ga naar “Beheer” > “Home” > “Algemeen” > “Plaatsen”.
    Check of het land al bestaat, door in de Zoekfunctie de Engelse benaming van het land in te geven. Indien niet, vul dan de landcode in in de kolom “Code”, de naam van het land in het Engels in de kolom “Omschrijving” en in de “Groep” kolom kies je EU (of AF – Africa, AM – America…).
    Klik daarna op het plusje
    aan het eind van de lijn om het land toe te voegen of gebruik short cut "CTRL+Enter".
  • Daarna kan je de gewenste postcode creëren via dezelfde lijst.
    In de kolom “Code" geef je de postcode voorafgegaan door de landencode. In “Omschrijving”, tik je de plaatsnaam en in de kolom “Groep”, selecteer je het land.. Daarna op het plusje
    aan het eind van de lijn klikken en je postcode in toegevoegd