Via de AI zijn dezelfde aangiftes voorhanden als via Yerpa. Om toegang te krijgen tot de aangiftes, open je het menu via de knop bovenaan links op het scherm.

Het menu kan ook geopend worden via de short cut “Ctrl+M”.

Kies voor “Aangiftes” in de lijst en ga naar één van volgende aangiftes:

1. BTW Aangifte
  2. IC Aangifte
  3. BTW Listing

Wanneer je de aangifte hebtt geselecteerd, kies dan een openstaande boekperiode en selecteer “Genereer Preview”. Hou er rekening mee dat je hier enkel de openstaande boekperiodes kan kiezen waarvoor nog geen aangifte van het geselecteerde type werd gegenereerd. In het scherm dat volgt, krijg je een overzichtsweergave van de in te leveren aangifte.

De AI geeft links indicatief aan dat de aangifte geldig is en dat deze kan aangemaakt worden. Indien er een probleem is, zal deze tekstballon rood kleuren en een duidelijke waarschuwing vertonen met daarin het exacte probleem vermeld.

Wanneer je alles hebt gecontroleerd, kan de aangifte gemaakt worden via de knop “Aangifte maken”.

Iedere correct gegenereerde aangifte kan gedownload worden via het map-icoontje bovenaan rechts op het scherm van de AI.

Wanneer geselecteerd, presenteert de AI u het “Aangifte Archief”. Selecteer de in te dienen aangifte en download deze naar je pc.