De user met de rol "administrator" kan de database een standaard gaan configureren.
In het Yerpa menu vind je de lijst met artikelen terug onder “Beheer”.

1. "Document configuratie"

Bepaal zelf de look en feel van uw document:

• Kop- en voettekst
Hier kan je in de kop- en voettekst vrij extra informatie kwijt.
  • Logo
Pas zelf uw logo aan. Er is één logo voor alle documenten. Selecteer een jpeg bestand van 200 px hoog en 520 px breed voor het beste resolutie resultaat.
  • Adresgegevens
Dit zijn de adresgegevens die op de documenten komen die worden doorgestuurd naar de klanten. Deze gegevens vind je ook bij uw eigen bedrijf in de bedrijven lijst van Yerpa.
  • Begeleidende teksten
Hier kan je op elke documenten nog een extra tekst meesturen naar de klanten of leveranciers.
  • Algemene voorwaarden
Verander hier je algemene voorwaarden en kies ervoor om de algemene voorwaarden op een nieuwe pagina te tonen of aansluitend op het document.

2. "Boeking configuratie"

In Yerpa bestaat de mogelijkheid om een standaard boekingsvoorstel toe te kennen aan klanten en leveranciers.

Dit houdt in dat dat boekingsvoorstel zal toegewezen worden aan een bedrijf, wanneer de status van dat bedrijf op klant of leverancier gezet wordt. Wanneer je de status “klant” aan een bedrijf geeft zal dus het boekingsvoorstel voor verkopen worden ingevuld en omgekeerd geldt dit ook voor de status “leverancier”. De boekhouder gebruikt een standaard rekeningstelsel, wij adviseren dit eerst de bespreken met de boekhouder.

3. "Email configuratie"

Configureer de teksten van de uitgaande mails in Yerpa.
Zoals bij aankoop als bij verkoop kan u elk documenten versturen met een aangepaste tekst.
  • Aanvraag
  • Offerte
  • Bestelling
  • Levering
  • Factuur

4. "Geavanceerde instellingen"

Bepaal hier de basis instellingen van de database:

• Taal: De gekozen taal is voor de volledige database en voor elke user hetzelfde.
  • Email adres: De mails worden verzonden vanuit het ingegeven email adres.
  • kopieergedrag: Moeten de artikellijnen met de bijhorende info, toegevoegde adressen en personen mee gekopieerd worden of niet?
  • Formatering
  • Standaard aan/verkoop beweging: komen de artikelen in stock of verdwijnen ze bij een aankoop of verkoop?
  • Verwerkingspercantage: Hier bepaal je hoeveel procent een aan/verkooplijn verwerkt moet zijn om alles mee te nemen naar de  Hoeveel procent moet een aan/verkooplijn verwerkt zijn om de uplink ook op verwerkt te zetten
  • Document instelling: Is er een bestelling en/of levering nodig om een factuur te maken.
  • Boekingsinstellingen
  • Betalingsinstellingen