De import tool geeft de gebruiker de mogelijkheid om nieuwe data te importeren of bestaande data te exporteren en aan te passen.

Open het menu "Beheer" > "Yerpa Configuratie" > "Data import/export".

U krijgt het import scherm te zien:

In de selectiebox kan u de data selecteren die u wenst te importeren of exporteren, dit kan gaan over Bedrijven, Artikelen, Personen, ...

Als u op de knop Exporteren klikt wordt er een Excel bestand gedownload met de huidige data van de geselecteerde module.

In dat bestand kan u bestaande rijen aanpassen of nieuwe lijnen toevoegen onderaan.

Als u klaar bent met uw aanpassingen kan u het bestand bewaren en via de import pagina selecteren (via de klop bestand kiezen).

U kan kiezen om het bestand eerst te valideren, zo doet u een controle op de geldigheid van het bestand (controle nieuwe plaatsen, opmaak, ...)

Onderaan krijgt u het resultaat van de validatie te zien:

Stel dat er nieuwe plaatsen, klasses, codes, ... zijn zal u hier ook een melding van krijgen.

U kan ervoor kiezen om deze automatisch te laten aanmaken

Daarna kan u het bestand importeren door om de knop Importeren te klikken.

De taak wordt aan de Yerpa-achtergrondprocessen toegevoegd en zal op de achtergrond lopen.

Afhankelijk van het aantal records kan dit even duren.

Als de import gedaan is zal dit weergeven worden bij de Yerpa processen.