Een combo box is een veld in Yerpa dat automatisch ingevuld wordt met info die reeds in het systeem staat. Deze informatie kan voortkomen uit reeds bestaande configuratie (zoals munteenheden, postcodes…) maar ook door gegevens die jij als gebruiker ingegeven hebt (bedrijven, artikelen…)
Stel dat we een nieuw artikel hebben aangemaakt en dat we dit artikel willen linken aan 1 bepaald bedrijf dat ons dit artikel levert. In ons voorbeeld willen we het product “CI/419.5 Appelen Grany” linken aan leverancier “De Fruitteler”.

  • Ga naar “Home” > “Artikelen” en zoek in de lijst het artikel dat je wenst toe te wijzen. Gebruik hiervoor de zoekfunctie indien noodzakelijk.



  • Klik in de kolom "Firma" en tik de naam van het bedrijf (of een deel ervan). Yerpa zal automatisch zoeken naar bestaande bedrijven met de ingegeven letters/cijfers als deel van de naam. Bijgevolg krijg je het zoekresultaat gepresenteerd in een blauwe lijst: de combo box.



  • Selecteer het juiste bedrijf. Om de wijzigingen op te slaan volstaat het om door te klikken naar een ander veld binnen de lijst of om de toetsencombinatie "CTRL+S" te gebruiken.


Yerpa bevat 2 soorten combo boxen:



De kolommen "Document", "Status" en "Firma" in bovenstaand voorbeeld bevatten combo boxen.


De kolom "Firma" verschilt wel van de andere omdat deze steeds een pijltje vertoont vóór de bedrijfsnaam.



Dit werd ingevoerd om je snel toe te laten om door te klikken naar alle details van dit bedrijf.

Indien je de gevraagde info niet terugvindt, kan je snel en eenvoudig nieuwe gegevens toevoegen vanuit een combo box.

Stel dat we aan ons artikel “CI/419.5 Appelen Grany” het bedrijf “’t Fruitboerke” willen hangen.

Wanneer we dit bedrijf opzoeken, meldt Yerpa ons dat dit nog niet bestaat.


Tegelijkertijd stelt de applicatie voor om dit bedrijf toe te voegen. Je bevestigt met “Enter” of door op het plusteken te klikken. Het Quick-entry menu laat je toe om snel dit bedrijf aan te maken, zonder het huidige scherm te moeten verlaten.




De bedrijfsinformatie kan u op een later tijdstip vervolledigen via "Home" > "Bedrijven".