De zoekfunctie laat gebruikers toe om zeer gericht en snel de juiste info terug te vinden.

Vanuit eender welk (sub-)menu heeft de gebruiker toegang tot de zoek-widget.

Om deze te gebruiken, kan je gewoonweg klikken in het veld "Zoek in de pagina" of gebruik "CTRL+Q" als short cut. Op deze manier zal Yerpa zoeken op ingegeven zoekterm en dit in alle getoonde kolommen.

1. Een bedrijf terugvinden
    Ga hiervoor eerst naar het menu "Home" > "Bedrijven"

Je kan zoeken op verschillende zaken

• Bedrijfsnaam
    • Plaats/Postcode
    • Nummer
    • ...
    Zoek bijvoorbeeld alle bedrijven op waarin de lettercombinatie "col" voortkomt.

Vervolgens zoeken we enkel klanten

Je kan verdere zoektermen ingeven totdat het gewenste resultaat gevonden werd. Via het kruisje, kan je eerder bewaarde zoektermen verwijderen.

2. Een factuur terugvinden
    Ga naar het menu “Facturen” onder “Aankopen” of “Verkopen”.

Zoeken kan op:

• Factuurnummer
    • Datum
    • Bedrijf (Klant / Leverancier)
    • Bedrag
    • ...

Indien u op een bepaalde datum wenst te zoeken, dan kan dit op 2 manieren:

1. Je kent de exacte datum
      • Klik in de kalender de datum aan > Deze datum wordt automatisch ingevoegd in de zoek-widget
      • Bevestig de zoekopdracht door op het vergrootglas te klikken, of door “Enter” in te drukken.

Yerpa zal alle facturen die op deze dag gemaakt werden weergeven in de lijstweergave
    2. Je weet dat de factuur werd aangemaakt tussen de 10e en de 20e van de maand
      • Klik in de kalender op de 10e van de huidige maand om de datum te kopiëren naar de zoek-widget
      • Tik een “-“ na de datum in het zoekvenster en vul zelf de datum van de 20e manueel aan als volgt “d20122014
      • Bevestig uw zoekopdracht.
    Indien je dit verkiest kan je ook op jaar, maand en zelfs weeknummer zoeken. Dit doe je als volgt:
    • Voor alle facturen uit het jaar 2014 zoekt u op “Y2014
    • Voor alle facturen uit de maand mei van het jaar 2014 zoekt u op “M052014
    • Voor alle facturen uit week 21 zoekt u op “W212014

3. Zoeken in een kolom
    Overal waar de zoekfunctie beschikbaar is, kan er gezocht worden op een waarde uit één bepaalde kolom.

Je bent bijvoorbeeld op zoek naar alle klanten in Brussel, dan kan je in de zoekterm “Brussel” ingeven. Dit zal correct werken, maar hou er hierbij ook rekening mee dat klanten met de naam “Van Brussel” of “Brusselmans” mee zullen verschijnen in de zoekresultaten.
    Om dit te vermijden, laat de zoek-widget toe om op één bepaalde kolom te zoeken.

Als voorbeeld geven we de zoekterm "bru" in. We krijgen in de resultaten alle bedrijven die de letters bru vertonen in eender welke kolom. Zo verkrijgen we Leverancier "Van Bruwaene" evenals alle klanten / leveranciers die in Brussel gevestigd zijn.

In dit geval je dus de zoek moeten verfijnen op de kolom "Plaats". Dit doe je door het pijltje naast het zoekveld open te klikken. De zoek breidt uit met een extra veld "Zoek in kolom" en standaard gaat de
    onderliggende waarde op "Alle kolommen" staan.

Van zodra je een zoekterm ingeeft, zal de zoekfunctie automatisch detecteren indien u op een numerieke waarde of een letterwaarde zoekt en gaat in functie daarvan een kolom voorstellen.
    Wanneer je nu opnieuw zoekt op de waarde "bru", wordt de kolom "Document" automatisch gedetecteerd omdat dit de eerste niet-numerieke kolom is in onze lijst. Deze pas je nu manueel aan naar "Naam" om onze zoekopdracht correct uit te voeren.