In iedere lijst in Yerpa is het mogelijk om rijen toe te voegen. Onderaan de lijst is er telkens een toevoeg rij voorzien in het lichtblauw.
Aan het begin van deze rij staat het volgende symbool

Er zijn twee manieren om een rij toe te voegen in een lijst:

1. Rij toevoegen door gebruik van de muis
    Om een nieuwe rij toe te voegen, klik je met je muis in het eerste selecteerbare veld. In dit voorbeeld is dat “Document”, aangezien het nummer van een rij steeds automatisch door Yerpa wordt gegenereerd. Vervolgens vul je elk veld in. Om een volgend veld in te vullen, gebruik je ofwel de "Tab"-toets op je toetsenbord, ofwel klik je dat veld aan met je muis.

Wanneer je klaar bent met de gewenste velden in te vullen, druk je op het plus symbool
    , dat uiterst rechts op de lijn staat.
    De rij wordt nu toegevoegd.

2. Rij toevoegen met shortcuts
    Rijen kunnen sneller toegevoegd worden met behulp van shortcuts.

Dit doe je als volgt:

• CTRL+Space”: Je springt automatisch naar het eerste in te vullen veld op de onderste lijn (de toevoeg-lijn)
    • TAB”: Je verspring naar het volgende veld op deze lijn
    • CTRL+Enter”: Deze short cut vervangt het plus symbool , en wordt gebruikt om de rij effectief toe te voegen na het invullen van alle velden