De knop “Snel maken” vind je terug bij “Aankopen” en “Verkopen” in de volgende modules:
  • Aanvragen / Prijslijsten
  • Offerte
  • Bestelling

Deze knop gebruik je om een formulier naar de volgende module door te sturen:

• Aanvragen / Prijslijsten > Offerte
  • Offerte > Bestelling
  • Bestelling > Levering

Een andere mogelijkheid is om een kopie te maken van een bepaald document:

• Aanvragen / Prijslijsten > Aanvragen / Prijslijsten
  • Offerte > Offerte
  • Bestelling > Bestelling
  • Levering > Levering

Standaard worden alle artikelen gekopieerd naar het volgende document.

In de status van het huidige document kan je aanpassen dat niets, of alleen de “default” artikelen gekopieerd moeten worden.

Wanneer de algemene status van het document op “default kopiëren” staat, worden de rijen mee gekopieerd met de status “default”.

Voorbeeld 1: Een levering maken vanuit een bestaande bestelling (PO/14.1)

In de afbeelding hierboven, zie je dat er twee opties tevoorschijn komen bij het klikken op “Snel maken

• Aankopen / Bestellingen
  • Aankopen / Leveringen

Om een levering te maken van deze bestelling, selecteer je de optie “Aankopen / Levering”.

De levering wordt aangemaakt, en je komt automatisch in deze levering (PD/14.2) terecht.

Voorbeeld 2: Een kopie maken van een bestaande bestelling (PO/14.1)

Wanneer je een kopie wilt maken van de bestelling PO/14.1 (gebruikt in bovenstaand voorbeeld), selecteer je de optie “Aankopen / Bestellingen” onder de knop “Snel Maken”.

De kopie van deze bestelling wordt nu aangemaakt, krijgt het eerstvolgende PO-nummer en je komt automatisch in de nieuwe bestelling terecht.