Yerpa laat de gebruiker toe om rijen te verwijderen. Dit doe je door op de drie bolletjes te klikken, die je terugvindt aan het einde van iedere lijn.

Je krijgt dan het volgende kader te zien:

Om deze rij dan te verwijderen, klik je op “Verwijder deze record”.

Echter, wanneer de gegevens in de rij gelinkt zijn aan andere modules (bv Aankopen of Verkopen), dan staan de gegevens van de verwijderde rij nog steeds in die andere modules. Ter beveiliging wordt je steeds gevraagd om te bevestigen of je een rij effectief wilt verwijderen.

Als je bijvoorbeeld een leverancier verwijdert, dan zullen de offertes, bestellingen en leveringen van deze leverancier in de module “Aankopen” niet verwijderd worden. Indien er bijvoorbeeld nog bestellingen openstaan van deze leverancier, dan kan je deze nog doorsturen naar levering en factuur. Wanneer je effectief de nieuwe factuur aanmaakt, krijg je een foutmelding.

Wanneer je een artikel verwijdert, dan zal dat artikel blijven staan in de openstaande aanvragen, offertes, bestellingen en leveringen. Het zal echter niet meer mogelijk zijn om de details van dit artikel op te roepen.