Iedere Offerte, Bestelling, Levering of Factuur kan je rechtsreeks versturen naar de klant via e-mail.

Dit kan je doen op verschillende manieren.

1. Vanuit de Lijst
    Om een document rechtstreeks vanuit de lijst te versturen, gebruik je de knop met de drie puntjes op het einde van de desbetreffende lijn. In het keuzemenu selecteer je dan “Verzend document

2. Vanuit het Detail

Wanneer je je op het detail van een document bevindt, dan kan je eenvoudigweg de knop met de enveloppe kiezen om een mail te versturen.

3. Vanuit het Voorbeeld (Preview)

Ook vanuit het Voorbeeld-scherm, gebruik je de knop met de enveloppe om een mail te verzenden.

Welke van bovenstaande wegen je ook hebt gevolgd, je zal steeds volgend scherm gepresenteerd krijgen.

Een aantal gegevens worden reeds ingevuld, maar zijn steeds aanpasbaar vóór het versturen:

• Onderwerp: vertoont standaard het unieke ID van het te verzenden document
  • Bijlagen: indien je een mail wenst te versturen aangaande een bepaalde Offerte, Bestelling, Levering… dan staat het u vrij om het originele document niet (opnieuw) door te sturen. Vink daarvoor het groene vinkje naast de bijlage weg.
  • Bericht: een standaard-tekst kan geconfigureerd worden. Dit kan je bekijken met de interne Yerpa-beheerder. Extra informatie kan vrij toegevoegd worden en zal enkel voor deze mail mee verstuurd worden.
  • Email: Bevat de lijst van ontvangers. Indien er een contact mét email-adres verbonden is aan het document, dan zullen deze gegevens automatisch ingevoegd worden. Zoniet, kan u deze manueel invullen.
    Let op! Het is perfect mogelijk om meerdere ontvangers toe te voegen aan één en hetzelfde mailbericht. Geef daarom de verschillende mailadressen in, gescheiden door een “;” en zonder spaties. Bijvoorbeeld “support@yerpa.eu;hello@yerpa.eu;xyz@mail.com”

Klik op "Send" om de mail te versturen. Je krijgt zelf een kopie van iedere mail die je verstuurt.