In het Yerpa menu vind je de lijst met artikelen terug onder “Home” > “Artikelen”.

Je gebruikt de lichtblauwe lijn in de lijst om een artikel toe te voegen. Je begint hieraan door op het eerste selecteerbare veld te klikken of door de short cut “CTRL+Space” te gebruiken. Je vult hier de volgende informatie in:

• Document: Business / Dienst / Package / Product / Project
  • Naam: naam van het product
  • Omschrijving: Omschrijving van het artikel
  • Artikel Nummer: Vul eventueel de externe referentie in van uw leverancier / klant.
  • Firma: Vul hier eventueel de naam in van de leverancier van dit artikel.. Wanneer je dit invult, komt het artikel ook in het detail van het bedrijf terecht bij “Home” > “Bedrijven” in het tabblad “Artikelen”.
  • Status: Closed / Wachten / Archief

Wanneer je hiermee klaar bent, klik je op het plusteken om de lijn toe te voegen. Je kan ook de short cut “CTRL+Enter” gebruiken.

Om meer gegevens in te vullen voor een artikel, ga je naar het formulier van dat artikel. Dit doe je door op het pijltje uiterst links op een lijn te klikken of via het Formulier symbool .

Op het eerste niveau van het formulier is het mogelijk om een bedrijfsnummer (artikelcode) aan het product toe te kennen, en een eventuele omschrijving.

We kunnen nog extra informatie kwijt over het product in de tabs, in het tweede blok van het formulier. Hoe meer informatie je hier invult, des te makkelijker het wordt om aankopen en verkopen te automatiseren.

1. Prijs
    In deze tab noteer je de volgende informatie:

Aantal: vul hier het aantal in dat standaard op een aankoop of verkoopregel moet ingevuld worden, als je daar zelf geen aantal ingevuld hebt

Eenheid: Eenheid waarin het artikel verhandeld wordt.

Aankoop & verkoop prijs: Prijs waaraan het product aangekocht en verkocht wordt

Munt: Munt waarin het product verhandeld wordt

BTW: Btw-percentage van toepassing op dit product, dit Btw-percentage heeft voorrang op het standaard Btw-percentage van de klant.

2. Stock
    Stock hoeveelheid: huidige stockvoorraad
    Stock limiet: Indien u dit wenst, kan Yerpa voor u meldingen weergeven wanneer u niet voldoende aantallen van een bepaald artikel voorradig hebt. Vul daarom hier een stock-minimum in.
    Stock locatie: de plaats waar u dit bepaalde artikel stockeert
    Inventaris: Vink aan indien u dit artikel wenst te berekenen in de stock

3. Boeking
    Je kan rekeningen toevoegen aan zowel bedrijven als artikelen.

Als je beslist om rekeningnummers aan artikelen toe te voegen, doe je dit door een nieuwe lijn aan te maken waar je het rekeningnummer en een eventuele omschrijving toevoegt.

4. Tekst
    Vak waarin u extra informatie over dit artikel kan meegeven.

Dit kan handig zijn indien u uitgewerkte productfiches wenst te gebruiken of extra info wenst mee te geven op de overige documenten zoals prijslijsten, offertes…