Een levering kan volgens 3 processen gemaakt worden:
  1. Rechtstreeks vanuit de bestelling
  2. Een nieuwe levering maken, en daarin artikels selecteren vanuit een bestelling die in de uplink vermeld staat
  3. Een nieuwe levering maken zonder voorafgaande bestelling

Hieronder behandelen we de eerste manier die tevens de snelste is.

Ga naar “Verkopen” > “Bestellingen” en klik vervolgens op “Detail” of “Form” om de gewenste bestelling te openen:

Klik vervolgens op de knop “Snel maken” en selecteer het type “Verkopen / Leveringen”. Yerpa zal een levering aanmaken met alle artikels die op de bestelling voorkomen.

Het veld Status: out of the box is Yerpa zó geconfigureerd is dat leveringen gefactureerd worden, dus moet de Status “Naar factuur” hier aangevinkt worden.

Het veld Referentie: het kan erg handig zijn om het factuurnummer van je leverancier op te slaan op de Yerpa verkoopfactuur. Dit nummer kan je invullen in het Referentie-veld.

In de diverse tabbladen van de levering kan je vervolgens de hoeveelheden aanpassen naar hetgeen werkelijk geleverd werd, laad- en losadressen toevoegen, een specifieke contactpersoon voor de levering ingeven, etc.

Stockbewegingen zijn gelinkt aan de module “Leveringen”. Wanneer de artikelen in 1 van de vorige modules (Aanvraag / Offerte / Bestelling) een stocklocatie meekregen, en de kolom “Inventaris” staat aangevinkt, worden deze artikelen in de stock geplaatst als dit document naar “Levering” gaat.