Wanneer minstens 1 levering de status “Naar factuur” heeft, dan kan je de menu-optie “Verkopen” > “Facturen” > “Nieuwe factuur” gebruiken.


Vink in deze lijst van alle bestellingen of leveringen die op “Naar factuur” staan, alle lijnen aan die voorkomen op de factuur van je leverancier. Yerpa zal alle te factureren bedragen samentellen en het totaal presenteren onderaan het scherm: Totaal excl. BTW, het bedrag van de BTW en het Totaal incl. BTW. Klik vervolgens op de knop "Maak factuur"



Indien alle controles ok zijn, wordt je factuur aangemaakt en kan je ze terugvinden in de lijst van de facturen onder menu-optie “Verkopen” > “Facturen”.



Om de factuurdetails te bekijken, klik op “Detail” of “Form



Onder het tabblad “Verkopen” vind je de brondocumenten waarop je factuur gebaseerd is – Bestelling en/of Levering.

Door op “Detail” of “Form” te klikken op de onderste regel, krijg je de details van de Bestelling of de Levering te zien:



Klik op het tabblad "Boekingen" om de boekhoudkundige verwerking van de verkoopfactuur te raadplegen en eventueel te wijzigen. De eigenlijk boeking vind je door op "Detail" of "Form" te klikken. Daarin kan je de boekingsbedragen, grootboekrekeningen etc. wijzigen indien nodig:



Vergeet je wijzigingen niet te bevestigen door op "Factuur herboeken" te klikken.