Wanneer je een betaaltermijn instelt voor een klant wordt er automatisch een vervaldatum berekend bij een nieuwe factuur.

Indien de factuur nog niet betaald is bij het verstrijken van de berekende vervaldatum, kan er een herinnering gegenereerd worden.

Je maakt ze aan bij “Verkopen” > “Herinneringen” > “Nieuwe herinnering”, door de gewenste herinneringen aan te vinken, en vervolgens op “Maak herinnering” te klikken. De gemaakte herinneringen bekijk je bij “Verkopen” > “Herinneringen”.

Er zijn drie modules in Yerpa waar deze betaaltermijn kan ingesteld worden:

• Beheer > Home > Bedrijven > Model
  • Home > Bedrijven
  • Verkopen > Facturen

Model

Vul een betaaltermijn in in het model/template van bedrijven.

• Ga naar “Beheer” > “Home” > “Bedrijven” > “Model
  • Ga naar het formulier
  • Ga naar de tab “Financieel”
  • Selecteer de gewenste betaaltermijn uit de lijst

Elk nieuw bedrijf dat je toevoegt krijgt de door jou ingevulde betaaltermijn mee.

Home > Bedrijven

In de module “Home” > “Bedrijven” ga je naar het formulier van een klant om een betaaltermijn in te stellen voor facturen aan deze klant. Je doet dit in de tab “Financieel”.

Verkopen > Facturen

In de lijst van facturen stel je voor elke factuur afzonderlijk een betaaltermijn in.

• Ga naar “Verkopen” > “Facturen
  • Ga naar instellingen (tandwiel bovenaan)
  • Vink de kolom “Betaaltermijn” aan
  • Klik op “Toepassen
  • Vul de betaaltermijnen in en sla ze op
Indien je dit wenst, kan je de betaal termijn ook zichtbaar maken in de kolommen voor een eenvoudige opvolging.